Tips in coronacrisistijd

BENUT JE BOODSCHAPPEN TIJDENS DE CORONACRISIS

 

In deze tijden doe je misschien voor meer dagen boodschappen dan je gewend bent. Logisch ook, want het is verstandig om zo min mogelijk naar buiten te gaan. Met deze tips doe je effectief boodschappen, blijft je eten langer goed en verspil je nóg minder. 

 

Gezond en veilig eten

Om de kans op het oplopen van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, adviseren wij de richtlijnen van het RIVM te volgen. Meer weten over corona en gezond en veilig eten?

Tip 2

Bewaar eten op de juiste plek, dan blijft het langer goed. Kijk voor bewaaradviezen in de Bewaarwijzer.

Tip 4

Producten met een TGT-datum (te gebruiken tot) zoals bijvoorbeeld vlees of vis kun je veilig consumeren vóór deze datum. Door de producten kort na aankoop in te vriezen, kun je de houdbaarheid wel verlengen tot na de TGT-datum.

Tip 6

Doe boodschappen zoals je dat gewend bent. Check je koelkast, vriezer en voorraadkast en maak op basis hiervan een planning voor een aantal dagen. Noteer op je boodschappenlijstje wat je nodig hebt met daarbij ook de hoeveelheden.

Tip 8

Heb je meer producten in huis gehaald dan je nodig hebt? Maak er iemand anders blij mee.

 

Initiatieven rondom de coronacrisis die nu plaatsvinden

In deze moeilijke tijd ontstaan overal in de samenleving de mooiste initiatieven om elkaar te helpen. Bekijk onderstaande overzichtspagina’s met selecties van initiatieven in het hele land!

 

Rabobank en Co

Rabo &Co is een initiatief van de coöperatieve Rabobank, een bank die gelooft in de kracht van samenwerken. Via ons platform delen we bijzondere verhalen van mensen die naar elkaar omkijken en de handen ineenslaan om oplossingen te vinden voor de uitdagingen van vandaag en morgen.


Slow Food Nederland

Het coronavirus heeft wereldwijd grote impact. Ook in Nederland raakt het ons hard. Lokale producenten, chefs en horecagelegenheden ondervinden hier grote gevolgen van en kunnen jouw steun goed gebruiken. Help hen waar mogelijk en bestel een maaltijd.


Horecava

In deze moeilijke tijden willen we graag de horeca branche helpen en verbinden. We zien mooie, creatieve en duurzame initiatieven vanuit horeca ondernemers en leveranciers ontstaan. Daarom willen we een verzamelplaats zijn voor deze initiatieven en voor informatie.


Too Good To Go

Too Good To Go is bekend als platform dat samen met 1,5 miljoen Nederlandse app-gebruikers strijdt tegen voedselverspilling. In de app vind je restaurants, cafés, supermarkten, bakkerijen en hotels die tegen een gereduceerd tarief producten aanbieden die aan het einde van de dag over dreigen te blijven.

 

Voedselbanken Nederland

Een moeilijke tijd is aangebroken voor iedereen, ook voor de voedselbank. De coronacrisis maakt het nog moeilijker voor de huidige klanten van de Voedselbanken die “tijdelijk” niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

 

Instock

De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Met het boodschappenpakket van Support Your Locals, geniet jij thuis van deze mooie producten.

 

NoFoodWasted

Ben jij of ken jij een restaurant, bakker of groenteboer die gesloten is vanwege de maatregelen van ons kabinet? En zie jij mogelijkheden om jouw producten nog te verkopen als jouw klanten deze eenvoudig kunnen bestellen en zelf af komen halen? Dan hebben wij met NoFoodWasted de oplossing voor jou!

 

Etenover.nl

Help je mee om horeca leveranciers van hun voorraad af te helpen? Ivm covid-19 is de hele Nederlandse horeca gesloten. Vrijwel alle leveranciers zitten met grote voorraden die incourant dreigen te worden. Vooral voor de verse producten is haast geboden.

X