Too Good To Go onthult elf exclusieve posters om mensen te inspireren bewust met eten om te gaan en minder te verspillen. De designs lopen uiteen van een seizoensgebonden eetkalender tot aan receptinspiratie voor overrijpe producten. Een limited edition van het interieuritem is ontworpen door illustrator Sioejeng Tsao, bekend als SEEYOUSIOE. Alle posters worden gedrukt op papier van voedselreststromen. De winst wordt gedoneerd aan het Wereldvoedselprogramma van de VN, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2020.
Nederlandse huishoudens verspillen gemiddeld 34,3 kilo eten per persoon per jaar. Daarom onthult Too Good To Go elf stijlvolle posters als dagelijkse reminder om minder weg te gooien. De posters creëren bewustwording precies op de plek waar vaak eten wordt verspild: de keuken.
Geertje Zeegers, Country Manager bij Too Good To Go vertelt over de lancering van de postercollectie: “We weten uit onderzoek dat 84% van onze app-gebruikers ook thuis minder voedsel wil verspillen. Daarnaast krijgen we heel vaak de vraag of we fysieke exemplaren van al onze tips & tricks tegen voedselverspilling kunnen maken. Ik ben heel trots dat we met de lancering van de postercollectie die twee behoeftes kunnen combineren en zo iets terug kunnen doen voor alle betrokken Waste Warriors.”
Too Good To Go heeft illustrator Sioejeng Tsao gevraagd een limited edition te ontwerpen. Sioejeng staat bekend om haar kleurrijke werken, waarmee ze aandacht vraagt voor maatschappelijke thema’s. Sioejeng Tsao vertelt over haar poster: “Met dit werk wil ik de waarde van eten benadrukken en de reis die eten aflegt onder de aandacht brengen. Door het felle kleurgebruik hoop ik dat dit belangrijke onderwerp de aandacht krijgt die het verdient.”
De posters zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de website van Too Good To Go. De poster van SEEYOUSIOE ‘A Food Story’ is beperkt beschikbaar. Een selectie van de posters zal tot en met 30 juni te bekijken zijn in alle acht vestigingen van The Student Hotel.
The Student Hotel heeft het tegengaan van voedselverspilling onderdeel gemaakt van hun duurzaamheidstrategie en is sinds 2019 partner van Too Good To Go. Amber Westerborg, Director of Sustainability & Impact: “Vanuit onze duurzaamheidstrategie leggen wij veel focus op het inspireren en activeren van onze community voor een duurzamere wereld. De postercollectie van Too Good To Go sluit hier goed bij aan en wij vinden het dan ook erg leuk om deze te kunnen tonen in onze hotels.”
Alle posters worden na bestelling gedrukt op volledig duurzaam papier waar resten van citrusvruchten, druiven, kersen, lavendel, maïs, olijven, koffie, kiwi’s, hazelnoten en amandelen in zijn verwerkt. De posters worden verkocht in 13 landen waar Too Good To Go actief is en de winst gaat naar het Wereldvoedselprogramma van de VN, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2020.