Actielijn 1

SAMEN METEN

Wist je dat iedere geïnvesteerde euro in een bewezen oplossing om voedselresten te voorkomen, zich 14 keer terugbetaalt? Het begint allemaal met goed inzicht in reststromen. Meten is immers weten. Vervolgens kun je daar waar de meeste winst te halen is, maatregelen nemen. Voor het meten gebruiken we een beproefde methodiek die bedrijven en organisaties in de hele voedselketen toepassen. Meer lees je in de leaflet 'Meten = Weten = Pure Winst'.

Waarom voorkomen en verminderen van voedselverspilling zo belangrijk is, maakt de infographic '2 Miljard kilo' in één oogopslag duidelijk.

Online Impactsessie 10: "VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT"

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.” Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X