Gemeenten stappenplan

STAPPENPLAN AANPAK ‘OP NAAR
#VERSPILLINGSVRIJE GEMEENTEN’

Steeds meer gemeenten gaan aan de slag om voedselverspilling in hun gemeente te verminderen. Wil je met jouw gemeente ook iets doen tegen voedselverspilling, maar heb je geen idee hoe je dat precies aanpakt? Graag helpen we je met onderstaande informatie en – nog handiger – een concreet stappenplan

Gemeenten stappenplan

In 2019 is voor de vierde keer een landelijk onderzoek uitgevoerd naar de omvang en de samenstelling van de voedselverspilling bij huishoudens in Nederland. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van landelijk beleid om voedselverspilling terug te dringen.

 

STAPPENPLAN VOOR GEMEENTEN

Gemeenten kunnen een voorbeeldfunctie vervullen op het gebied van voedselverspilling tegengaan. Ze zijn dus een belangrijke schakel in de aanpak van het probleem. Elke gemeente staat dicht bij haar inwoners en is daardoor goed in staat huishoudens te bereiken en duurzaam gedrag te stimuleren. In het stappenplan wordt toegelicht hoe je met je gemeente zelf een rol kunt spelen om voedselverspilling te voorkomen of te verminderen. Daarbij wordt verwezen naar voorbeelden van bestaande landelijke en lokale initiatieven.

Online Impactsessie 10: "VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT"

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.” Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X