PRAKTISCHE TIPS VOOR HORECAONDERNEMERS

Als horecaondernemer gooi je toch ook liever geen eten weg? Eten dat is verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. Mooie producten waar jij en de rest van de keten veel energie (én kosten) in hebben gestopt. Energie waardoor de aarde opwarmt. Door verspilling tegen te gaan ben je goed bezig voor het klimaat en je bespaart ook kosten. Via onderstaande button kun je een leaflet downloaden met praktische tips die je gelijk kunt toepassen in je onderneming.

Benieuwd hoe anderen het hebben aangepakt in de horeca? Bekijk hier nog meer voorbeelden en oplossingen van de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling.

Samen met de hele keten gaan we voor 50% minder voedselverspilling vóór 2030 (Sustainable Development Goal 12.3). Doet jouw bedrijf ook mee?

STEL EEN DOEL

Nadat je van start bent gegaan met het meten van voedselverspilling in jouw organisatie is het belangrijk om een doel te stellen (bijv. met x% willen we voedselverspilling verminderen). Maak het doel niet meteen te groot; begin bij een dagdeel waarvan je denkt dat de meeste winst met de minste inspanning te behalen valt. Neem vanuit de organisatie het onderwerp voedselverspilling op als één van de pijlers waaraan gewerkt gaat worden. Maak 1 persoon verantwoordelijk voor het onderwerp (uiteindelijk is iedereen medeverantwoordelijk, maar deze persoon kan dan ook de voortgang en het resultaat monitoren en benodigde acties initiëren).