PRAKTISCHE TIPS VOOR HORECAONDERNEMERS
Benieuwd hoe anderen het hebben aangepakt in de horeca? Bekijk hier nog meer voorbeelden en oplossingen van de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling.
Samen met de hele keten gaan we voor 50% minder voedselverspilling vóór 2030 (Sustainable Development Goal 12.3). Doet jouw bedrijf ook mee?
Tijdens de Food Waste Challenge 2019 bleek gemiddeld een reductie van 21% voedselverspilling bij de deelnemers haalbaar.
STEL EEN DOEL
Nadat je van start bent gegaan met het meten van voedselverspilling in jouw organisatie is het belangrijk om een doel te stellen (bijv. met x% willen we voedselverspilling verminderen). Maak het doel niet meteen te groot; begin bij een dagdeel waarvan je denkt dat de meeste winst met de minste inspanning te behalen valt. Neem vanuit de organisatie het onderwerp voedselverspilling op als één van de pijlers waaraan gewerkt gaat worden. Maak 1 persoon verantwoordelijk voor het onderwerp (uiteindelijk is iedereen medeverantwoordelijk, maar deze persoon kan dan ook de voortgang en het resultaat monitoren en benodigde acties initiëren).