TuttiFoodi

TuttiFoodi

"Zolang er in de wereld op grote schaal sprake is van honger en ondervoeding, hebben we de morele plicht om alles te doen om voedselverspilling te voorkomen."

wilcovermeer

Wilco Vermeer

Managing director
 

FiberedFresh® conservingstechnologie

Wij zetten onze FiberedFresh® conservingstechnologie in om voedselverspilling aan de basis van de voedselketen te verminderen. Wij passen dit vol overtuiging toe in Afrika, waar de oogstverliezen enorm zijn. Vaak gaat zelfs 40% van de oogst verloren, veroorzaakt door een combinatie van een kennisachterstand bij de vaak kleinschalige boerenbedrijfjes, een gebrekkige infrastructuur en distributie en lange afstanden naar de consumentenmarkten. Ook heeft tropisch fruit zoals mango of passievrucht maar een beperkte houdbaarheid, vooral bij hoge temperaturen tijdens vervoer.

Partner in Kenia

Met onze aanpak kunnen we de oogstverliezen bij de bron aanpakken. We zetten samen met onze partner in Kenia kleine fruit- en groenteverwerkingsbedrijfjes op met korte aanvoerlijnen en in de verwerkingsbedrijfjes bieden we veel werk aan de vaak economisch achtergestelde vrouwen op het platteland. Het droog-geconserveerde, verpakte product heeft daarna een lange houdbaarheid van twee jaar waardoor er nu vervoer per zeevracht georganiseerd kan worden. We vervoeren slechts gedroogd product en besparen daarbij 70% vervoerscapaciteit.

 
 

Gezonde producten

Tenslotte zijn deze FiberedFresh® producten heel gezond: vol met vezels en met behoud van de verse smaak en nutriënten. Onze Fruit & Fibre Mixen bevatten allen fruit en vezels, waaraan de consument slechts water aan hoeft toe te voegen om te genieten van een verse tropische verassing!

X