Unilever

Unilever

"Het tegengaan van voedselverspilling is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en een kans om kosten te besparen in professionele keukens. Wij dragen bij met onze services en oplossingen en door chefkoks te inspireren met recepten en handige tips".

Unilever Evelien

Eveline Nederlof

Managing Director Unilever
 

Food professionals

Unilever Food Solutions (UFS) ondersteunt hardwerkende chefkoks door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten, training en recepteninspiratie. Als partner voor food professionals bieden wij oplossingen die helpen bij uitdagingen zoals een tekort aan personeel of het verduurzamen van keukenprocessen.

Als onderdeel van onze duurzaamheidsagenda bieden we ook ondersteuning op het gebied van voedselverspilling. Het is zonde als chefs na hard werken de bereide maaltijd in de afvalbak moeten gooien. Daarom helpen we ze om een balans te vinden in de behoefte van de gast en de grootte van de portie. Met de kennis die we delen met onze retail collega’s proberen we de consument en daarmee de gast beter te begrijpen.

 

Verandering op industriële schaal

Daarnaast bieden we recepteninspiratie om aan de slag te gaan met voedselresten zoals het gebruiken van het groen van de prei als garnituur in de soep of het maken van een vruchtensaus met overrijp fruit. Ook kunnen chefs met onze bouillonpoeder heel eenvoudig van de restgroenten een heerlijke soep maken. We bieden tips voor hoe je het beste fruit en groente kunt opslaan of wat je kunt doen om eieren langer te behouden. Deze tools helpen de chefs bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn met voedselresten. Bovendien kunnen zij natuurlijk veel geld besparen als ze voedselverspilling verminderen!

Voor onze UFS producten maken we met behulp van moderne technieken verse producten ingrediënten voor in de keuken. Daardoor is er in onze fabrieken vrijwel geen sprake van voedselverspilling. Met ons grote bereik kunnen we op deze manier ook bijdragen aan een positieve verandering in de industrie.

Tot slot werkt Unilever Food Solutions samen met partners in de markt om gezamenlijk de doelstelling van 50% minder voedselverspilling in 2030 te bereiken. We geloven dat je alleen door samen te werken je impact vergroot en daarmee de wereld kunt veranderen.

 
Online Impactsessie 10: "VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT"

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.” Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X