Unilever Food Solutions Nederland

Unilever Food Solutions Nederland

"Het tegengaan van voedselverspilling is een gezamenlijke verantwoordelijkheid en een kans om kosten te besparen in professionele keukens. Wij dragen bij met onze services en oplossingen en door chefkoks te inspireren met recepten en handige tips".

Unilever Evelien

Eveline Nederlof

Managing Director Unilever Food Solutions Nederland
 

Food professionals

Unilever Food Solutions (UFS) ondersteunt hardwerkende chefkoks door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten, training en recepteninspiratie. Als partner voor food professionals bieden wij oplossingen die helpen bij uitdagingen zoals een tekort aan personeel of het verduurzamen van keukenprocessen.

Als onderdeel van onze duurzaamheidsagenda bieden we ook ondersteuning op het gebied van voedselverspilling. Het is zonde als chefs na hard werken de bereide maaltijd in de afvalbak moeten gooien. Daarom helpen we ze om een balans te vinden in de behoefte van de gast en de grootte van de portie. Met de kennis die we delen met onze retail collega’s proberen we de consument en daarmee de gast beter te begrijpen.

 

Verandering op industriële schaal

Daarnaast bieden we recepteninspiratie om aan de slag te gaan met voedselresten zoals het gebruiken van het groen van de prei als garnituur in de soep of het maken van een vruchtensaus met overrijp fruit. Ook kunnen chefs met onze bouillonpoeder heel eenvoudig van de restgroenten een heerlijke soep maken. We bieden tips voor hoe je het beste fruit en groente kunt opslaan of wat je kunt doen om eieren langer te behouden. Deze tools helpen de chefs bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn met voedselresten. Bovendien kunnen zij natuurlijk veel geld besparen als ze voedselverspilling verminderen!

Voor onze UFS producten maken we met behulp van moderne technieken verse producten ingrediënten voor in de keuken. Daardoor is er in onze fabrieken vrijwel geen sprake van voedselverspilling. Met ons grote bereik kunnen we op deze manier ook bijdragen aan een positieve verandering in de industrie.

Tot slot werkt Unilever Food Solutions samen met partners in de markt om gezamenlijk de doelstelling van 50% minder voedselverspilling in 2030 te bereiken. We geloven dat je alleen door samen te werken je impact vergroot en daarmee de wereld kunt veranderen.

 
X