vanRijsingeningredients

“Wij telen groenten voor menselijke consumptie. Het is onze missie dat een zo groot mogelijk deel door mensen wordt genuttigd.”

Samen Tegen Voedselverspilling - Van Rijsingen Green - Gerbrand van Veldhuizen

Gerbrand van Veldhuizen

Directeur

Tegengaan van verspilling zit in onze natuur

vanRijsingeningredients werkt samen met de natuur aan gezonde groenteproducten. Tegengaan van verspilling zit in het bloed van vanRijsingeningredients, hoewel het woord “sap” in dit verband eigenlijk beter past. Want we gaan tot de laatste druppel omdat er zoveel goede voedingsstoffen in groenten zitten. En omdat steeds meer mensen duurzaam en gezond willen leven.

Tot de laatste druppel

vanRijsingeningredients haalt het maximale uit verwerkte groenten door een optimale bedrijfsketen en goede planning. We stemmen vraag en aanbod op elkaar af en kunnen omgaan met veranderingen bij klanten of als gevolg van natuurlijke omstandigheden. Daarmee voorkomen we de belangrijkste oorzaken van onnodige reststromen en potentiële voedselverspilling. Als er toch reststromen vrijkomen, dan brengen wij deze “restanten” uit de processen van onze zusterbedrijven tot waarde door de laatste vezel en de laatste druppel uit onder meer wortels, bieten, spinazie en boerenkool te benutten. De sappen kunnen als basis dienen voor verdere verwerking. Het tot waarde brengen van deze restromen vindt plaats in onze fabriek in Helmond die binnenkort geheel vernieuwd wordt opgeleverd.

 
 

Waarom wij meedoen

vanRijsingeningredients draagt graag een steentje bij aan de strijd tegen voedselverspilling. Wij streven naar zo min mogelijk reststromen. Groente wordt geteeld voor menselijke consumptie, niet voor de koeien of voor verbranding als biomassa. vanRijsingeningredients wil platformpartners laten zien dat groenten die voorheen weg werden gegooid, nu behouden kunnen worden voor consumptie. Voor de toekomst streeft vanRijsingeningredients naar 100% benutting van groenten voor menselijke consumptie. In eerste instantie met wortelen, later met alle groenten.