3de kerstdag

parallax background

Vier jij de kerst verspillingsvrij?

Haal je speciale kersttafelkleed alvast van zolder en je mooiste servies uit de kast. Want voor je het weet, zit je aan het kerstdiner. Weet je eigenlijk al wat er op het menu staat? Wie er mee-eten? En onze belangrijkste vraag: vier ook jij de kerst verspillingsvrij?

Restje kerstdiner = nieuw gerecht 3e kerstdag

Met kerst haal je waarschijnlijk wat meer eten in huis dan normaal. Het is dan niet gek als er wat eten overblijft. Wil je liever geen eten verspillen? Door slim om te gaan met restjes geniet je ook 3e kerstdag van een feestmaal!

Hoe tover je overgebleven ingrediënten van je kerstdiner om tot een nieuwe maaltijd? Zie hiernaast wat voorbeelden ter inspiratie.

Vind hier meer inspiratie om restjes op te maken, of zoek een recept op de site van je favoriete supermarkt of chef.

Amsterdam #verspillingsvrij

Ook Amsterdam viert de feestdagen dit jaar #verspillingsvrij. Weten hoe? Lees er hier meer over.

 

Hoe vier jij de kerst verspillingsvrij?

Hierboven zag je al hoe je makkelijk restjes kunt verwerken tot een nieuwe maaltijd. Maar je kunt nog meer doen voor een verspillingsvrije kerst. Een goed begin is het halve werk. Bekijk de tips.

 

VERSPILLINGSVRIJ MET DATA & TECHNOLOGIE

Op woensdag 13 oktober om 10:00 uur, in de Dutch Food Week, organiseert Samen Tegen Voedselverspilling de twaalfde Online Impactsessie met als onderwerp ‘Verspillingsvrij met data & technologie’. We nodigen naast onze stakeholders ook andere geïnteresseerden uit om hieraan deel te nemen.

VERSPILLINGSVRIJE WEEK

Ja, ik meld me aan voor de Verspillingsvrije Week 2021.

X