Open Dag

 
 
 

OPEN DAG SAMEN TEGEN VOEDSELVERSPILLING

Wat doen we in Nederland allemaal om voedselverspilling te verminderen en te voorkomen? Welke slimme oplossingen hebben bedrijven bedacht, wat doet de overheid en wat kun je als consument zelf doen? Om dat te laten zien, organiseert Stichting Samen Tegen Voedselverspilling in samenwerking met haar stakeholders op zondag 6 oktober een open dag bij THREE-SIXTY, hét centrum tegen voedselverspilling in Veghel. Extra leuk is het om Becky uit onze campagne live te ontmoeten! Lees hieronder meer over wat er deze dag allemaal te beleven is.

Iedereen is welkom en toegang is gratis, ook zonder aanmelding.

WAT WE DOEN

De Stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft als doel voedselverspilling in 2030 met 50% te hebben teruggebracht. Om dit te realiseren brengt de stichting zoveel mogelijk partijen bij elkaar: bedrijven, wetenschappers, overheid, organisaties en consumenten. Tijdens de open dag organiseren wij samen met deze aangesloten instanties allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo geeft bijvoorbeeld het Voedingscentrum workshops waarin je jouw kennis over voedselverspilling kunt testen. Maar ook leer je op een persoonlijke manier van alles om zelf thuis minder voedsel te verspillen. Samen met jullie werken wij naar minder verspilling en een betere wereld. Je krijgt van ons dan ook direct de tools om er mee aan de slag te gaan en voedsel (en geld) te besparen!

 

Wat is er te doen?

 

Markt & proeverijen

Op de markt laten stakeholders van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling hun initiatieven tegen voedselverspilling zien. Op de markt zijn er proeverijen waar verschillende verspillingsvrije producten geproefd kunnen worden, waaronder de soepen vanuit de Verspillingsfabriek. Hier heeft u ook de mogelijkheid om tegen contante betaling producten van stakeholders te kopen.

 

Virtual Reality-tour

Tevens is er een bijzondere Virtual Reality-tour van de Rabobank en de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, waarin je kunt leren over de verschillende oplossingen en samenwerkende partijen tegen voedselverspilling. Je kan bekijken wat er in De Verspillingsfabriek gebeurt, een kijkje nemen in de keuken van Instock, en een virtuele tocht door een tomatenkas maken.

 

Presentaties & Kleurplaatwedstrijd

Voor de kleinsten is er een kleurplatenwedstrijd. Verder kunnen er verschillende presentaties bijgewoond worden en kan er een kijkje genomen worden in de Verspillingsfabriek. Tot slot krijgt iedereen een handige verspillingsvrije tools mee naar huis.

 

MEET & GREET BECKY

Becky is de held van onze nieuwe campagne, en jij kunt haar als een van de eersten ontmoeten! Je kunt samen met haar met haar op de foto!

Praktische informatie

Datum: zondag 6 oktober 
Tijd: 10:00 - 16:00 uur 
Locatie: THREE-SIXTY 
Adres: Huygensweg 10, 5466 AN Veghel 

Toegang is gratis en iedereen is welkom, ook als je niet bent aangemeld.

We organiseren deze dag samen met: Rabobank, Hutten, De Verspillingsfabriek, Voedingscentrum, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Meierijstad, Tuttifoodi, Voedselbanken Nederland, Protix/OERei, Contronics Dry Misting, Verspilling is Verrukkelijk en Inpat Center

 
X