Tips in coronacrisistijd

BENUT JE BOODSCHAPPEN TIJDENS DE CORONACRISIS

 

In deze tijden doe je misschien voor meer dagen boodschappen dan je gewend bent. Logisch ook, want het is verstandig om zo min mogelijk naar buiten te gaan. Met deze tips doe je effectief boodschappen, blijft je eten langer goed en verspil je nóg minder. 

 

Gezond en veilig eten

Om de kans op het oplopen van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, adviseren wij de richtlijnen van het RIVM te volgen. Meer weten over corona en gezond en veilig eten?

Tip 1

Bewaar eten op de juiste plek, dan blijft het langer goed. Kijk voor bewaaradviezen in de Bewaarwijzer.

Tip 3

Door gebruik te maken van de diepvries kun je de houdbaarheid van verse producten - zoals brood, groente, fruit, vlees en vis aanzienlijk verlengen. Hierbij helpt de vriezersticker. Vraag hem hier gratis aan (op=op)

 

Tip 5

Zorg ervoor dat de temperatuur in je vriezer -18 °C of kouder is. Zo kunnen er geen bacteriën in groeien. Klik hier voor meer tips over veilig je eten koelen en bewaren.

 

Tip 7

Veilig ontdooien kan door het product dat je uit de vriezer haalt de avond van tevoren in de koelkast te leggen, of door het te ontdooien in de magnetron. Verhit ontdooide producten goed en eet ze meteen op.

 

Initiatieven rondom de coronacrisis die nu plaatsvinden

In deze moeilijke tijd ontstaan overal in de samenleving de mooiste initiatieven om elkaar te helpen. Bekijk onderstaande overzichtspagina’s met selecties van initiatieven in het hele land!

 

Rabobank & Co

Rabo & Co is een initiatief van de coöperatieve Rabobank, een bank die gelooft in de kracht van samenwerken. Via ons platform delen we bijzondere verhalen van mensen die naar elkaar omkijken en de handen ineenslaan om oplossingen te vinden voor de uitdagingen van vandaag en morgen.


Slow Food Nederland

Het coronavirus heeft wereldwijd grote impact. Ook in Nederland raakt het ons hard. Lokale producenten, chefs en horecagelegenheden ondervinden hier grote gevolgen van en kunnen jouw steun goed gebruiken. Help hen waar mogelijk en bestel een maaltijd.


Horecava

In deze moeilijke tijden willen we graag de horeca branche helpen en verbinden. We zien mooie, creatieve en duurzame initiatieven vanuit horeca ondernemers en leveranciers ontstaan. Daarom willen we een verzamelplaats zijn voor deze initiatieven en voor informatie.


Too Good To Go

Too Good To Go is bekend als platform dat samen met 1,5 miljoen Nederlandse app-gebruikers strijdt tegen voedselverspilling. In de app vind je restaurants, cafés, supermarkten, bakkerijen en hotels die tegen een gereduceerd tarief producten aanbieden die aan het einde van de dag over dreigen te blijven.

 

Voedselbanken Nederland

Een moeilijke tijd is aangebroken voor iedereen, ook voor de voedselbank. De coronacrisis maakt het nog moeilijker voor de huidige klanten van de Voedselbanken die “tijdelijk” niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Doneer nu of word vrijwilliger.

 

Instock

De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Met het boodschappenpakket van Support Your Locals, geniet jij thuis van deze mooie producten.

 

NoFoodWasted

Ben jij of ken jij een restaurant, bakker of groenteboer die gesloten is vanwege de maatregelen van ons kabinet? En zie jij mogelijkheden om jouw producten nog te verkopen als jouw klanten deze eenvoudig kunnen bestellen en zelf af komen halen? Dan hebben wij met NoFoodWasted de oplossing voor jou!

 

Etenover.nl

Help je mee om horeca leveranciers van hun voorraad af te helpen? Ivm covid-19 is de hele Nederlandse horeca gesloten. Vrijwel alle leveranciers zitten met grote voorraden die incourant dreigen te worden. Vooral voor de verse producten is haast geboden.

 

Aspergetijd

Door de coronamaatregelen is het voor aspergetelers een uitdaging om hun seizoensproduct dit jaar verkocht te krijgen. De bestelportal geeft telers een extra mogelijkheid om asperges online rechtstreeks aan de consument te verkopen.

Actief meehelpen in de agrarische sector 

Er zijn in deze tijd veel bedrijven in onder andere de agrarische sector die behoefte hebben aan (extra) personeel. Door te werken in de agrarische sector, lever je een belangrijke bijdrage aan de voedselvoorziening van ons allemaal. Wil jij in deze tijd actief meehelpen in de agrarische sector? Dan is helpen met oogsten misschien iets voor jou! Via onderstaande twee links kun je je aanmelden om te helpen met oogsten. 


Helponsoogsten.nl
 

‘Help ons Oogsten’ is een platform dat ontwikkeld is om werkgevers in de land- en tuinbouw te ondersteunen bij vraag en aanbod van personeel.Werkenindelandentuinbouw.nl
 

‘Werken in de Land- en Tuinbouw’ is een platform dat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengt. deseizoenarbeiders.nl

‘De Seizoenarbeiders’ is een initiatief dat mensen zonder werk en boeren mét werk verbindt. 

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X