Verspillingsvrije week

Verspillingsvrije Week

De Verspillingsvrije Week is dit jaar van 7 t/m 13 september. Samen minder voedsel verspillen is goed voor het klimaat en je portemonnee. Hopelijk heb jij er al net zoveel zin in als wij! Het belooft een mooie week te worden, boordevol inspiratie en leuke acties.

Doe ook mee om Nederland zoveel mogelijk verspillingsvrij te maken. Meld je alvast aan voor de Verspillingsvrije Week en blijf op de hoogte. Blijf je in de tussentijd jouw tips tegen voedselverspilling delen met #verspillingsvrij?

 

Meedoen als consument?


Ja, ik doe mee met de Verspillingsvrij Week

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

Meedoen als organisatie? Bekijk hier de mogelijkheden voor jouw organisatie


Ja, ik meld onze organisatie aan als partner

 

Materialen voor de week

Tijdens de Verspillingsvrije Week komen een groot aantal organisaties door het hele land in actie. Zo doen we het echt met elkaar! Om het makkelijk te maken voor jouw organisatie om ook mee te doen hebben we een menukaart opgesteld en bieden we je communicatie middelen.

 

VERSPILLINGSVRIJE HELDEN

Wij zijn op zoek naar de Verspillingsvrije Helden van Nederland. Ben jij of ken jij een iemand die slim boodschappen doet, handig eten bewaart of een heuse kliekjeskoning is? Laat ons weten op welke manier jij of jouw genomineerde verspilling voorkomt met #verspillingsvrijheld. Zo maak je kans op een verspillingsvrij pakket. In de Verspillingsvrije Week van 7-13 september worden enkele helden met foto uitgelicht in de nieuwsbrief, op de site en sociale media kanalen van Samen Tegen Voedselverspilling.

Recept inspiratie

 

WAAROM DE VERSPILLINGSVRIJE WEEK

De stichting Samen tegen Voedselverspilling wil Nederland steeds meer verspillingsvrij maken. Al ons eten en drinken is met aandacht en energie verbouwd, gekweekt, verwerkt, getransporteerd, gekoeld, of juist verhit, en verpakt. Door goed met ons eten om te gaan en het niet te verspillen, leveren we een grote bijdrage aan het klimaat en onze hele leefwereld. De Verspillingsvrije Week is een week waarin Nederlanders zich aan kunnen sluiten bij de beweging tegen voedselverspilling. Samen met bedrijven en organisaties laten we zien hoe belangrijk het is om zo min mogelijk te verspillen.

Terugblik Verspillingsvrije Week 2020

Op social media

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X