Verspillingsvrije week

De Verspillingsvrije Week 2021 was een groot succes. Miljoenen Nederlanders zijn geïnspireerd om verspillingsvrij te kopen, te koken en te bewaren. Een mooie stap, want minder voedsel verspillen is wereldwijd een van de belangrijkste maatregelen tegen klimaatverandering.

Verspillingsvrij ben je natuurlijk niet slechts één week lang, maar het liefst het hele jaar door. Kijk hier voor meer tips en meld je aan

VERSPILLINGSVRIJE NIEUWSBRIEF

Ja, ik meld me aan voor de Verspillingsvrije nieuwsbrief en informatie over de Verspillingsvrije Week 2022.

voor de verspillingsvrije nieuwsbrief.

Ook dit jaar gaan we weer samen een week lang extra de uitdaging aan om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Van 12 t/m 18 september 2022 vindt de Verspillingsvrije Week plaats. Doe je dan weer mee?

Wil je als organisatie of bedrijf meedoen met de Verspillingsvrije Week meld je dan hier aan.

VERSPILLINGSVRIJE HELDEN

Tijdens de Verspillingsvrije Week hebben we een aantal verspillingsvrije helden in de spotlights gezet. Van consument tot bedrijven en organisaties. Zij laten zien wat zij doen om meer #verspillingsvrij te zijn. Op die manier inspireren zij heel Nederland.

WAAROM DE VERSPILLINGSVRIJE WEEK

De stichting Samen tegen Voedselverspilling wil Nederland steeds meer verspillingsvrij maken. Al ons eten en drinken is met aandacht en energie verbouwd, gekweekt, verwerkt, getransporteerd, gekoeld, of juist verhit, en verpakt. Door goed met ons eten om te gaan en het niet te verspillen, leveren we een grote bijdrage aan het klimaat en onze hele leefwereld. De Verspillingsvrije Week is een week waarin Nederlanders zich aan kunnen sluiten bij de beweging tegen voedselverspilling. Samen met bedrijven en organisaties laten we zien hoe belangrijk het is om zo min mogelijk te verspillen.

MEER INSPIRATIE

Wil je direct aan de slag? Maar heb je tips en motivatie nodig? Klik op de knop hieronder voor een verspillingsvrij weekmenu en verspillingsvrije challenges.

Op social media

Partners van de week

Tijdens deze week kwamen ruim 130 organisaties door het hele land in actie. Zo doen we het echt met elkaar!