Verspillingsvrije week

Verspillingsvrije Week

De Verspillingsvrije Week 2021 was een daverend succes. Ruim 130 partners deden mee en miljoenen Nederlanders zijn geïnspireerd om verspillingsvrij te kopen, te koken en te bewaren. Een mooie stap, want minder voedsel verspillen is wereldwijd één van de belangrijkste maatregelen tegen klimaatverandering.

Verspillingsvrij ben je natuurlijk niet slechts één week lang, maar het liefst het hele jaar door. Kijk hier voor meer tips. Meld je aan voor de verspillingsvrije nieuwsbrief en inspireer anderen door #verspillingsvrij te gebruiken.

VERSPILLINGSVRIJE WEEK

Ja, ik meld me aan voor de Verspillingsvrije Week 2021.

Zien we jou ook weer terug in de Verspillingsvrije Week 2022?

VERSPILLINGSVRIJE HELDEN

Tijdens de Verspillingsvrije Week hebben we een aantal verspillingsvrije helden in de spotlights gezet. Van consument tot bedrijven en organisaties. Zij laten zien wat zij doen om meer #verspillingsvrij te zijn. Op die manier inspireren zij heel Nederland.

Partners van de week

Tijdens deze week kwamen ruim 130 organisaties door het hele land in actie. Zo doen we het echt met elkaar!


WAAROM DE VERSPILLINGSVRIJE WEEK

De stichting Samen tegen Voedselverspilling wil Nederland steeds meer verspillingsvrij maken. Al ons eten en drinken is met aandacht en energie verbouwd, gekweekt, verwerkt, getransporteerd, gekoeld, of juist verhit, en verpakt. Door goed met ons eten om te gaan en het niet te verspillen, leveren we een grote bijdrage aan het klimaat en onze hele leefwereld. De Verspillingsvrije Week is een week waarin Nederlanders zich aan kunnen sluiten bij de beweging tegen voedselverspilling. Samen met bedrijven en organisaties laten we zien hoe belangrijk het is om zo min mogelijk te verspillen.

MEER INSPIRATIE

Wil je direct aan de slag? Maar heb je tips en motivatie nodig? Klik op de knop hieronder voor een verspillingsvrij weekmenu en verspillingsvrije challenges.

Op social media

VERSPILLINGSVRIJE WEEK

Ja, ik meld me aan voor de Verspillingsvrije Week 2021.

X