MATERIALEN VOOR DE WEEK

Tijdens de Verspillingsvrije Week komen een groot aantal organisaties door het hele land in actie. Zo doen we het echt met elkaar! Om het makkelijk te maken voor jouw organisatie bieden we je diverse middelen en mogelijkheden. Lees onderaan de pagina de voorwaarden voor gebruik.

KIES NAAR WENS UIT ONZE MENUKAART

In de Verspillingsvrije Week worden veel verschillende activiteiten en initiatieven uitgerold door partners. Ben je er nog niet uit wat de bijdrage van jouw organisatie kan zijn? Bekijk onze menukaart waarin we ideeën voor acties, social media content, tools en alle communicatiemiddelen voor je op een rijtje hebben gezet.

Wil je Voedingscentrum tools bestellen, mail dan naar week@samentegenvoedselverspilling.nl. Op=op!

Materialen voor de week

DOE OOK MEE MET DE VERSPILLINGSVRIJE WEEK

VAN 7 - 13 SEPTEMBER (WEEK 36)

KANT EN KLARE MIDDELEN

De Verspillingsvrije Week is een succes als er zoveel mogelijk partners en consumenten meedoen, en om dat zichtbaar te maken hebben we een stempel ontwikkeld die iedereen kan gebruiken om te laten zien dat je mee doet met de week. Maar we hebben nog meer: van poster en kleurplaat tot krantartikel.

Downloads:

Materialen voor de week

"Gebruik #verspillingsvrij en sluit daarmee aan bij de landelijke beweging. Zo wordt minder voedsel verspillen zichtbaarder en nóg meer de norm.”

Maak verschil met Impactmakers

Wil jouw organisatie zoveel mogelijk consumenten inspireren om thuis minder te verspillen, maar weet je niet hoe? Of ben je op zoek naar iets wat écht impact gaat maken? Download hieronder een samenvatting van mogelijke impactmakers.

Infobladen: alle feiten op een rij

Tijdens de Week zetten we iedere dag een van de producten waar de meeste winst mee te behalen is centraal. In deze infobladen hebben we alle feiten en cijfers op een rij gezet. En nog belangrijker: wat we kunnen doen om verspilling van dat product tegen te gaan!

Download infoblad:

Gezocht: Verspillingsvrije Helden

De Verspillingsvrije Week Helden zijn inmiddels geselecteerd, maar jullie kunnen natuurlijk wel opzoek naar eigen Verspillingsvrije Helden. Zet jullie Held(en) in het zonnetje en laat zo zien dat iedereen zijn steentje bij kan dragen.

Ga binnen jouw organisatie op zoek naar de Verspillingsvrije Held, of misschien is er een inwoner in jouw gemeente die goed bezig is met minder verspillen. Superleuk en inspirerend om te weten! Je kunt hiervoor deze vraag gebruiken, maar je mag hier zelf natuurlijk ook een oproep voor bedenken:

Wij zijn op zoek naar de Verspillingsvrije Helden van [naam organisatie]. Ben jij of ken jij een held die slim boodschappen doet, handig eten bewaart of een heuse kliekjeskoning is? Laat weten op welke manier jij of jouw genomineerde verspilling voorkomt met #verspillingsvrijeheld en #[naam organisatie]. Wij zetten onze Helden op gepaste wijze in het zonnetje!

Download Verspillingsvrije Held:

Voorwaarden voor contentgebruik:

  1. Stem de wijze van contentgebruik af met st. Samen Tegen Voedselverspilling.
  2. Beeld wordt gebruikt in de context van thuis verspilling voorkomen/ slimmer kopen, koken en bewaren.
  3. Gebruik draagt bij aan het goede voorbeeld geven en de positieve norm.
  4. Dat de uiting hoort bij een boodschap die aansluit bij verantwoorde consumptie en productie.
  5. Bronvermelding st. Samen Tegen Voedselverspilling waar mogelijk.