Meedoen als partner van de Verspillingsvrije Week

Maak klimaatimpact en doe ook mee met de Verspillingsvrije Week 
Een kwart van ons eten in Nederland wordt verspild. Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Bijvoorbeeld door je restjes niet te vergeten en ze op te eten. Een simpele daad voor een beter klimaat. Die boodschap zullen we tijdens de Verspillingsvrije Week met heel Nederland delen. Van 12 t/m 18 september zullen we samen met meer dan 100 partners Nederlanders motiveren om verspillingsvrij te kopen, koken en bewaren.

Heb je je nog niet aangemeld als partner? Doe dat dan hier. Meedoen is gratis.


Thema restjes  
We weten dat bijna niemand voedsel wil verspillen. Toch houdt de één soms een paar boterhammen over en de ander ontdekt het restje pasta in de koelkast net te laat. Door creatief om te gaan met restjes, voorkom je als consument al een hoop verspilling. Daarom geven we tijdens de Verspillingsvrije Week tips & tricks voor restjes, bijvoorbeeld waar je ze het best kunt bewaren, hoe je ze omtovert tot een nieuwe maaltijd en hoe je ze voorkomt. Als iedereen z’n kleine bijdrage levert, dan komen we samen tot een groots resultaat voor ons klimaat. 

Inspiratie en Materialen

Impactmakers
Activiteiten voor medewerkers (interne)
Activiteiten voor klanten en inwoners (externe)
Activiteiten voor horeca

Voor partners van de Verspillingsvrije Week zijn er tools beschikbaar, deze kan je hier bestellen.

School is dé plek om kinderen bewust te maken van gezond en duurzaam voedsel. Veel scholen willen ook aandacht besteden aan het voorkomen van voedselverspilling. Gelukkig, want jong geleerd is oud gedaan. Hieronder is een overzicht weergegeven van al het beschikbare en ontwikkelde lesmateriaal en informatie over voedselverspilling voor leerlingen, scholieren en studenten.

Bekijk hier de educatie pagina.

In het mapje gemeenten graag tekst toevoegen: Steeds meer gemeenten gaan aan de slag om voedselverspilling in hun gemeente te verminderen. Wil je met jouw gemeente ook iets doen tegen voedselverspilling maar heb je geen idee hoe je dat precies aanpakt? Graag helpen we je met dit concrete stappenplan.

Terugblik Verspillingsvrije week 2021

Wil je weten hoe de Verspillingsvrije Week er in 2021 uitzag en wie er meededen?

 
ACV
Albert Heijn
Awareness
Best Fresh Group
BlueCity
BOM Catalyzing Change
Buurtbuik
CBL
Circulus Berkel
Compass Group
Consumentenbond
Contronics
COOP
COV
Curver
Cyclus
Dar
Duurzaamheidscentrum Assen
Ede
Elisabeth Weeshuis Museum Culemborg
European Bakery Innovation Centre
FeedFalid
Gemeente Amsterdam
Gemeente Apeldoorn
Gemeente Barendrecht
Gemeente Barneveld
Gemeente Heusden
Gemeente Hoekse Waard
Gemeente Lelystad
Gemeente Meierijstad
Gemeente Nijkerk
Gemeente Renswoude
Gemeente Rhenen
Gemeente Ridderkerk
Gemeente Scherpenzeel
Gemeente Veenendaal
Gemeente Voorst
Gemeente Wageningen
Gijs van de Hoef
HAS
Hellmann’s
HelloFresh
Horizon Flevoland
Impuls Zeeland
Innovation Quarter
Instock
Jong leren eten
Jonge Honden
Jumbo
KFC
Koninklijke Nederlandse Slagers
Kromkommer
Krush
LIOF
LiquidSeal Fruits
Looop
Maatschappij wij
Milieu Centraal
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Nationaal Actieplan Groente en Fruit
Nature’s Pride
Natuurcentrum Arnhem
nbc
Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij
NOM
Nudge
Ontwikkelingsbedrijf NHN
Oost nl
Pro Persona
Provincie Gelderland
Provincie Overijssel
Rabobank
Regio Food Valley
ROM Regio Utrecht
RVN@
Schuttelaar
Slow Food Youth Network
Smaaklessen
Smaakpark
Sonneveld
StayOkay
Stichting VoedselSurplus
Super Supermarkt Keurmerk
Tefal
The Waste to Success
Too Good To Go
Unwasted
Verspilling is verrukkelijk
Verspillingsfabriek
Vitam
VNV
Voedingscentrum
Waar
Wageningen universiteit
Wensjes Almere
Zero Waste Nederland
Zuivelpak