Gratis receptenboekje
Wat lekkers maken met je restjes? Dat wordt een eitje met de heerlijke restjesrecepten van o.a. Eric Corton, Yvette van Boven en Pierre Wind! Download snel het gratis restjes-receptenboekje.
Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Om daar aandacht voor te vragen, organiseerden wij van 12 tot en met 18 september de Verspillingsvrije Week. Een week vol geweldige acties en enthousiaste reacties!
Verspillingsvrij ben je natuurlijk niet maar één week, maar het liefst het hele jaar door. Laat je inspireren door de tips op deze pagina en voorkom voedselverspilling. Een simpele daad voor een beter klimaat!
Er is een bos zo groot als 8.000 voetbalvelden nodig
om deze hoeveelheid CO2 uit de lucht te halen.
Er is een bos zo groot als 8.000 voetbalvelden nodig om deze hoeveelheid CO2 uit de lucht te halen.
Wat lekkers maken met je restjes? Dat wordt een eitje met de heerlijke restjesrecepten van o.a. Eric Corton, Yvette van Boven en Pierre Wind! Download snel het gratis restjes-receptenboekje.
Niemand wil voedsel verspillen. Toch houdt de één soms een paar boterhammen over en de ander ontdekt het restje pasta in de koelkast net te laat. Door creatief om te gaan met restjes, voorkom je al een hoop verspilling. De volgende tips helpen je daarbij.
Ben jij al een vergevorderde restjes-redder? Geweldig! Bekijk wat jouw volgende stap kan zijn in de strijd tegen voedselverspilling.