Gratis receptenboekje
Wat lekkers maken met je restjes? Dat wordt een eitje met de heerlijke restjesrecepten van o.a. Eric Corton, Yvette van Boven en Pierre Wind! Download snel het gratis restjes-receptenboekje.
Wist je dat we in Nederland een kwart van al ons eten nooit eten? Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Om daar aandacht voor te vragen, organiseren wij de Verspillingsvrije Week. Een week vol geweldige acties en enthousiaste reacties!
Een week vol geweldige acties en enthousiaste reacties! Doe je dit jaar van 11 t/m 17 september weer mee?
Verspillingsvrij ben je natuurlijk niet maar één week, maar het liefst het hele jaar door. Laat je inspireren door de tips op deze pagina en voorkom voedselverspilling. Een simpele daad voor een beter klimaat!
…besparen we ruim 22 miljoen maaltijden
…scheelt dat ruim 33miljoen kg CO2-uitstoot. Dat is gelijk aan bijna 500 duizend ritjes tussen Groningen en Maastricht.
Wat lekkers maken met je restjes? Dat wordt een eitje met de heerlijke restjesrecepten van o.a. Eric Corton, Yvette van Boven en Pierre Wind! Download snel het gratis restjes-receptenboekje.
Niemand wil voedsel verspillen. Toch houdt de één soms een paar boterhammen over en de ander ontdekt het restje pasta in de koelkast net te laat. Door creatief om te gaan met restjes, voorkom je al een hoop verspilling. De volgende tips helpen je daarbij.
Ben jij al een vergevorderde restjes-redder? Geweldig! Bekijk wat jouw volgende stap kan zijn in de strijd tegen voedselverspilling.