Verspillingsvrijeweek

 

Verspillingsvrije Week
1-7 september

 
 
 
 

Jij vindt het toch ook zonde om voedsel te verspillen? Doe dan mee met de Verspillingsvrije week! Het is leuk, makkelijk en goed voor je portemonnee. En je bent ook nog eens goed bezig voor het klimaat!

Wist je dat je in één week in jouw huishouden wel 3 borden met eten en 10 glazen drinken kunt besparen door niet te verspillen? Samen maken we een groot verschil en wordt Nederland steeds meer #verspillingsvrij. 


Meedoen aan de Verspillingsvrije Week

 • Kies een challenge waarmee je aan de slag wilt
 • Meld je gratis aan
 • Ontvang in de week tips op maat om van jouw challenge een succes te maken.
 • Maak kans op één van de 100 leuke #verspillingvrije starterspakketten.

Aanmelden

Aanmeldformulier Verspillingsvrije Week 2020

Ja! ik doe mee!

Challenges

Je kunt deze week deelnemen aan één van de volgende challenges. Welke past bij jou?

 • Word een verspillingsvrije Marie Kondo in de keuken
  Is jouw voorraadkast onoverzichtelijk, weet je niet precies wat er in de vriezer kan en ben jij altijd een product kwijt in je koelkast? Doe dan deze week mee met de verspillingsvrije Marie Kondo challenge!
  Breng structuur in je keuken en word een opruimbeest of bewaargoeroe.
 • Ga aan de slag als Verspillingsvrije kok
  Grijp deze challenge aan om deze week creatief te koken! Ontvang tips en inspiratie voor verrassende recepten. En ontdek hoe je een goede voorraadcheck kunt doen en je voorraad kunt gebruiken. Zo zet je de lekkerste #verspillingsvrije gerechten in een handomdraai op tafel.
 • Meten is weten met de Verspillingvrije Coach
  Wil je jezelf extra uitdagen? Laat je coachen en ga een weekje meten hoeveel eten je weggooit. Download de gratis Verspillingsvrije Coach-app van Milieu Centraal en ontvang een week lang dagelijks support en persoonlijke feedback. Zo kun je meten of je meer verspillingsvrij bent dan de gemiddelde Nederlander. En waar je nog beter op kunt letten.

Kies een challenge en meld je hier aan!

Aanmeldformulier Verspillingsvrije Week 2020

Ja! ik doe mee!

Meedoen met jouw organisatie?

Wil je meedoen aan de Verspillingsvrije Week? Dat kan!
Als organisatie kun je een grote bijdrage leveren aan de vermindering van voedselverspilling bij de consument thuis. Om het zo makkelijk mogelijk te maken, bieden we je voor de Verspillingsvrije Week kant-en-klare middelen aan:

Waarom #verspillingsvrij?

Ons voedsel is met veel energie en liefde gemaakt. Het legt een hele reis af van grond tot mond. Het is daarom belangrijk dat we goed met ons eten omgaan en eruit halen wat erin zit.

Nederland is steeds bewuster bezig om minder voedsel te verspillen: 8 op de 10 Nederlanders willen voedselverspilling voorkomen, maar er is nog veel winst te behalen. Als we allemaal elke dag een beetje verspillingsvrijer worden, dan maken we samen een groot verschil. Maak je vandaag je lunch verspillingsvrij, voor je het weet is het een hele week. Dus, hoe #verspillingsvrij ben jij?

De Verspillingsvrije Week is een onderdeel van de campagne “Hoe #verspillingsvrij ben jij?” van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

X