De Verspillingsvrije Week 2021 was een groot succes. Miljoenen Nederlanders zijn geïnspireerd om verspillingsvrij te kopen, te koken en te bewaren. Een mooie stap, want minder voedsel verspillen is wereldwijd een van de belangrijkste maatregelen tegen klimaatverandering.
Ook dit jaar gaan we weer samen een week lang extra de uitdaging aan om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Van 12 t/m 18 september 2022 vindt de Verspillingsvrije Week plaats. Doe je dan weer mee?
Wil je als organisatie of bedrijf meedoen met de Verspillingsvrije Week meld je dan hier aan.
Hoe verspil je minder voedsel tijdens het kopen, koken en bewaren van voedsel?
Bekijk hieronder hoeveel voedsel we samen met jou in één week van de afvalbak willen redden! Hoe je dat doet? Klik op de iconen voor de beste anti-verspillingstips.
Tijdens de Verspillingsvrije Week hebben we een aantal verspillingsvrije helden in de spotlights gezet. Van consument tot bedrijven en organisaties. Zij laten zien wat zij doen om meer #verspillingsvrij te zijn. Op die manier inspireren zij heel Nederland.
De stichting Samen tegen Voedselverspilling wil Nederland steeds meer verspillingsvrij maken. Al ons eten en drinken is met aandacht en energie verbouwd, gekweekt, verwerkt, getransporteerd, gekoeld, of juist verhit, en verpakt. Door goed met ons eten om te gaan en het niet te verspillen, leveren we een grote bijdrage aan het klimaat en onze hele leefwereld. De Verspillingsvrije Week is een week waarin Nederlanders zich aan kunnen sluiten bij de beweging tegen voedselverspilling. Samen met bedrijven en organisaties laten we zien hoe belangrijk het is om zo min mogelijk te verspillen.
Wil je direct aan de slag? Maar heb je tips en motivatie nodig? Klik op de knop hieronder voor een verspillingsvrij weekmenu en verspillingsvrije challenges.
Tijdens deze week kwamen ruim 130 organisaties door het hele land in actie. Zo doen we het echt met elkaar!