Meedoen als partner van de Verspillingsvrije Week
Maak klimaatimpact en doe ook mee met de Verspillingsvrije Week
Een kwart van ons eten in Nederland wordt verspild. Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Bijvoorbeeld door je restjes niet te vergeten en ze op te eten. Een simpele daad voor een beter klimaat. Die boodschap hebben we tijdens de Verspillingsvrije Week met heel Nederland gedeeld. Van 12 t/m 18 september hebben we samen met meer dan 140 partners Nederlanders gemotiveerd om verspillingsvrij te kopen, koken en bewaren.
Bekijk hier de aftermovie!
Volgend jaar is de Verspillingsvrije Week van 11 tot en met 17 september 2023 (week 37).
Wil je dan (weer) meedoen? Meld je hier aan. Meedoen is gratis.
Thema restjes
We weten dat bijna niemand voedsel wil verspillen. Toch houdt de één soms een paar boterhammen over en de ander ontdekt het restje pasta in de koelkast net te laat. Door creatief om te gaan met restjes, voorkom je als consument al een hoop verspilling. Daarom geven we tijdens de Verspillingsvrije Week tips & tricks voor restjes, bijvoorbeeld waar je ze het best kunt bewaren, hoe je ze omtovert tot een nieuwe maaltijd en hoe je ze voorkomt. Als iedereen z’n kleine bijdrage levert, dan komen we samen tot een groots resultaat voor ons klimaat.