Meedoen als partner van de Verspillingsvrije Week
Maak klimaatimpact en doe ook mee met de Verspillingsvrije Week
Een kwart van ons eten in Nederland wordt verspild. Al dat eten wordt verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en warm gemaakt. We stoppen er veel energie in. Energie die de aarde opwarmt. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Een simpele daad voor een beter klimaat. Die boodschap delen we tijdens de Verspillingsvrije Week met heel Nederland. Van 11 t/m 17 september (week 37) gaan we samen met een groot aantal partners Nederlanders motiveren om verspillingsvrij te kopen, koken en bewaren.
Wil je (weer) meedoen? Meld je aan door een mail te sturen met je logo en geplande activiteiten naar week@samentegenvoedselverspilling.nl. Meedoen is gratis.
Slim omgaan met koelkast en vriezer
Minder eten verspillen; dat is wat we allemaal willen! Toch houdt de één weleens een paar boterhammen over en ontdekt de ander het restje rijst in de koelkast net te laat. Door je koelkast en vriezer slim in te zetten voorkom je als consument al een hoop verspilling. Daarom geven we tijdens de Verspillingsvrije Week tips & tricks over het optimaal gebruiken van je koelkast en vriezer. Bijvoorbeeld bewaar restjes op een aparte plank in de koelkast, zodat je ze niet vergeet. Met verspillingsvrije recepten tover je ze om tot een nieuwe maaltijd. En heb je brood niet direct nodig? Vries het dan in! Haal de portie eruit die je nodig hebt, zo heb je elke keer vers brood. Als iedereen z’n kleine bijdrage levert, dan komen we samen tot een groots resultaat voor ons klimaat.