Verspillingsvrije week

VERSPILLINGSVRIJE HELDEN

Tijdens de Verspillingsvrije Week hebben we een aantal verspillingsvrije helden in de spotlights gezet. Van consument tot bedrijven en organisaties. Zij laten zien wat zij doen om meer #verspillingsvrij te zijn. Op die manier inspireren zij heel Nederland.

WAAROM DE VERSPILLINGSVRIJE WEEK

De stichting Samen tegen Voedselverspilling wil Nederland steeds meer verspillingsvrij maken. Al ons eten en drinken is met aandacht en energie verbouwd, gekweekt, verwerkt, getransporteerd, gekoeld, of juist verhit, en verpakt. Door goed met ons eten om te gaan en het niet te verspillen, leveren we een grote bijdrage aan het klimaat en onze hele leefwereld. De Verspillingsvrije Week is een week waarin Nederlanders zich aan kunnen sluiten bij de beweging tegen voedselverspilling. Samen met bedrijven en organisaties laten we zien hoe belangrijk het is om zo min mogelijk te verspillen.

MEER INSPIRATIE

Wil je direct aan de slag? Maar heb je tips en motivatie nodig? Klik op de knop hieronder voor een verspillingsvrij weekmenu en verspillingsvrije challenges.

Op social media

Partners van de week

Tijdens deze week kwamen ruim 130 organisaties door het hele land in actie. Zo doen we het echt met elkaar!