Voedingscentrum

“Van Eetmaatje tot Bewaarwijzer en Koelkastklem: wij helpen de consument met tips en tools om voedselverspilling te voorkomen.”

Voedingscentrum

Gerda Feunekes

Directeur
 

Slimmer koken en bewaren

Bij het voorkomen van voedselverspilling valt er voor de consument veel winst te behalen. Door beter om te gaan met je eten kun je zo’n €145,- per persoon per jaar besparen. Dat is zo'n 41 kilo goed eten. De meeste Nederlanders willen de eigen voedselverspilling verder terugdringen, maar ze lopen tegen barrières aan. Het Voedingscentrum wil deze barrières wegnemen en helpt consumenten bij het tegengaan van voedselverspilling. 

Verspilling in huishoudens kan worden voorkomen door slimmer te kopen, koken en bewaren. Voor deze 3 momenten bieden we diverse tips en tools, zoals het Eetmaatje om op maat te koken, de Bewaarwijzer om producten goed te bewaren en met de Koelkastklem weet je wat je nog in huis hebt en helpt je zo om op maat te kopen.

Rol van de consument

Consumenten hebben een belangrijk aandeel in het terugdringen van voedselverspilling. Daarom is het belangrijk oplossingen te vinden die relevant zijn, zodat zij hun gedrag kunnen aanpassen. Via onze website bereiken we jaarlijks ruim 22 miljoen bezoekers. Door middel van campagnes en acties samen met partners werken we eraan heel Nederland te bereiken en zo minder voedsel te verspillen.

Wij geloven in de kracht van collectieve actie, om samen in beweging te komen en voedselverspilling tegen te gaan. Van producent tot consument; met Samen Tegen Voedselverspilling bundelen we alle mooie initiatieven en inspireren we anderen om ook in beweging te komen.