We Design Food

"Voedselverspilling is alleen tegen te gaan bij een juiste verwaarding van de grondstof. Wij geloven dat kwaliteit een prijs heeft en daarmee te waardevol wordt om te verspillen. Ons concept en onze receptuur zorgt dan voor smaak, de standaard en efficiëntie."

STV_WeDesignFood_Louis Meisen

Louis Meisen

Eigenaar
 

Projecten adopteren

Elk jaar adopteert We Design Food projecten die we vanuit food design helpen om de productkwaliteit en het foodconcept te verbeteren. Dat gaat over verwaarding van en visie op reststromen en het minimaliseren van waste door innovatie. We kijken kritisch naar het voedselaanbod versus inkoop, verkoop en productiebelasting. Kwaliteit van dat product, portionering / recept en sturing op data van verkoop (engineeringproces) komen samen bij een operatie die haar commerciële stromen absoluut
waardeert en geen genoegen neemt met ‘de prullenbak’. 

70% foodwaste gereduceerd 

Concreet hebben we door middel van pure innovatie 70% foodwaste gereduceerd bij een wereldwijd opererende hotelketen.
Ons foodconcept daar bestaat uit kant en klare diepvries maaltijden en snacks, van de hoogste kwaliteit en ontwikkelt door de beste chefs in het land. Creatie, levering, training en implementatie wordt door We Design Food gerealiseerd. Zo wordt er ongeacht het weer, personeelsbestand of wisselende drukte een 100% standaard product geleverd en geserveerd, zonder waste. 15 hotels hebben nu per twee seizoenen verschillende menukaarten met ruimte voor culturele invloeden. Alles vanuit Nederland aan de hand van data geleverd en centraal gemanaged. 

 
 

Indirect verband

Vaker gaat het niet direct over het reduceren van inkoopstromen of oplossen van een reststroom, maar is er een indirect verband. Zo hebben we als partner gefungeerd bij het voedselbos project voor de provincie Utrecht, om de vertaling te maken naar het gebruik van de producten uit het voedselbos door consument en horeca. Het anders nadenken over voedselproductie en de bereikbaarheid ervan, samen met een educatieve functie, was de basis voor de provincie om met die bril naar de gehele groenvoorziening te kijken. Zo hebben we in twee workshops gekookt met de producten die op dezelfde dag geoogst werden en hebben we lokale horeca aangehaakt bij dit project. 

Keten rondom Bokjesvlees 

Afsluitend hebben we een project dat ons enorm aan het hart gaat. Met Horizon Flevoland proberen we met 3 boeren een keten op te zetten rondom Bokjesvlees. Geitenzuivel is ontzettend populair, maar in de huidige markt neemt niemand verantwoordelijkheid voor de bokjes die geboren worden. Wij hebben een receptuur ontwikkeld en een concept gelanceerd. Doen jullie mee? Zet geitenbok dan op de kaart! www.vooruitmetdegeitenbok.nl