ZWANENBERG FOOD GROUP

"Het voorkomen van voedselverspilling is de nummer één oplossing om iets tegen klimaatontwrichting te doen en CO2-uitstoot te reduceren. Een belangrijke manier om voedselverspilling tegen te gaan, is het langer houdbaar maken van voedingsmiddelen."

Zwanenberg Food Group

Maarten Elsinga

CEO
 

Wat doen wij:

De soepen en vleesproducten in blik van Zwanenberg gaan verspilling tegen. Doordat wij met speciale technieken het bedervingsproces stilzetten en de producten in blik verpakken, blijven zij zeer lang houdbaar. Hiermee voorkom je dat het product ongebruikt wordt weggegooid. Bovendien is blik voor 95% recyclebaar, dus beter voor het milieu dan bijvoorbeeld een stazak die niet recyclebaar is.

HOE WERKT HET IN DE PRAKTIJK?

Omdat je onze blikproducten niet gekoeld hoeft te bewaren, bespaar je stroom en verlaag je ook nog eens de logistieke CO2-footprint aanzienlijk. Ter vergelijking: als we met z'n allen aan een electrische auto gaan, dan besparen we in tien jaar tijd zo'n 10 gigaton per jaar aan CO2-uitstoot. Als we met z'n allen het voedselverspillingprobleem oplossen, reduceren we in hetzelfde tijdsbestek maar liefst 100 gigaton CO2-uitstoot. Dit is tien keer zo veel! Daarom is het zo belangrijk dat iedereen zich hiervan bewust is.