Inspirerend en hoopgevend Stakeholder Event 2023

27-06-2023
Stakeholders
Primaire Sector
Handel & logistiek
Voedselverwerking
Overheid
Out-of-home
Onderwijs
Consumenten
Retail
Groothandel
Nieuws
Events
Oplossingen & adviezen

Bron foto’s: fotograaf Hans Anneveldt.

Inspirerend en hoopgevend, dat was het Samen Tegen Voedselverspilling Stakeholder Event op 22 juni bij Cultuur Haven Veghel. Veel nieuwe ontwikkelingen, uitdagingen en oplossingen rondom een verspillingsvrij voedselsysteem kwamen aan bod. Van het meten van voedselverspilling in je onderneming tot het tegengaan van voedselverspilling bij de consumenten thuis. Van dilemma’s rondom duurzame verpakkingen tot samen de spelregels veranderen. En van samenwerking met het onderwijs tot integraal overheidsbeleid. Samen met de hele keten zetten we ons in voor een duurzamer, circulair voedselsysteem en gaan we voor 50% minder voedselverspilling in 2030 (SDG 12.3)!

NIEUWS, NETWERKEN EN VERSPILLINGSVRIJE HAPJES

Naast een plenair programma waarin inspirerende sprekers vertelden over nieuwswaardige nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voedselverspilling, kregen de aanwezige stakeholders de mogelijkheid om dieper in te gaan op meerdere onderwerpen tijdens inhoudelijke breakout-sessies. Daarnaast was er ruimte om volop met elkaar te netwerken over het onderwerp voedselverspilling. En hoe lekker verspillingsvrij is, proefden we aan de hapjes verzorgd door studenten van het Koning Willem I College.

BEDANKT

Bijzondere dank aan de studenten van het Koning Willem I College voor de heerlijke hapjes en aan de sprekers: host Brecht van Hulten, Antien Zuidberg (HAS green academy), Hanneke van Waveren (Lentiz LIFE College), Petra Kuiper (Lentiz LIFE College), Twan Musters (Koning Willem I College), Marc Wiskerke (Merletcollege), August Offenberg (Zonvarken), Myrthe Wessels (Duynie group), Esmée van Veen (Lidl), Sally Hoffer (ministerie van LNV), Jolanda Dings (Lamb Weston EMEA), Wim Kannegieter (Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij), Renee Pater (Amarant Bakkers), Lilou van Lieshout (Voedingscentrum), Pieter Vader (Cirfood), Marije van Dalen (Apeel Sciences), Kristen A. Hovland (Keep-it Technologies AS), Rob Verhagen (OPackGroup), Eelke Westra (Wageningen Food & Biobased Research), Wessel Hoogwerf (Perfotec) en Marco Snikkers (OneThird).

SLUIT JE AAN BIJ DE VERSPILLINGSVRIJE BEWEGING

Ben je werkzaam in de keten en (nog) geen stakeholder en wil je ook aanwezig zijn om te netwerken met de andere stakeholders tijdens de volgende bijeenkomst? Neem contact met ons op voor meer informatie (office@samentegenvoedselverspilling.nl) en ontdek hoe ook jij voor verspillingsvrij kunt gaan. Samen gaan we voor 50% minder verspilling voor 2030 (SDG 12.3)!