Internationale conferentie trekt Europese koplopers naar Veghel

15-05-2024
Internationaal
Nieuws
Events

De sprekers op onze conferentie ‘Towards Halving Food Waste in Europe’ zijn bekend. En wat voor sprekers!

Inspiratie op het podium en in het veld

De conferentie trapt af met het nationale perspectief van Jan-Kees Goet, secretaris-generaal van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Klaus Berend, directeur van Directoraat-Generaal Sante, schetst de ontwikkelingen in Europa. En Champions 12.3-ambassadeur Liz Goodwin van het World Resources Institute zal inzicht geven in het mondiale perspectief.

Vervolgens introduceren we een aantal internationale coalities die hun krachten bundelen op weg naar het halveren van voedselverspilling in 2030. Want we focussen niet op wat er theoretisch mogelijk zou kunnen zijn, maar op juist wat allemaal wél kan en in de praktijk al gebeurt om voedselverspilling tegen te gaan. We gaan opschalen en coalities smeden over de grenzen heen om zoveel mogelijk gebruik te maken van elkaars best practices.

Leren van de beste

’s Middags zijn er maar liefst acht breakouts met best practices van bijvoorbeeld IKEA, OESO, FrieslandCampina, TooGoodToGo, WRI, WUR, Darling Ingredients, WRAP, FAO, IFWC, Orbisk, FeedBack, het Voedingscentrum en vele anderen.

Op de tweede dag openen ruim twintig bedrijven hun deuren voor ons om te laten zien hoe zij voedselverspilling weten te voorkomen en te verminderen. Immers: the proof of the pudding is in the eating. Later deze maand is het mogelijk om je aan te melden voor de excursies, zodat je zeker weet dat je de bedrijven van jouw keuze kunt bezoeken.

En dit is nog maar een selectie, bekijk het volledige programma op onze website

Goed gezelschap

Vele Europese en internationale partners uit 25 verschillende landen hebben zich al geregistreerd voor de conferentie: leden van Europese sector organisaties (denk oa FoodDrinkEurope, ECRLoss, StartLife, Eurocommerce), de leden van het EU platform on Food Losses and Food Waste, maar ook bijvoorbeeld Champions 12.3, OECD, World Food Forum en koplopers van buiten Europa. Toine Timmermans: “Onze stakeholders bevinden zich dus in goed gezelschap.”

Dus zoek je persoonlijke uitnodiging op en registreer je ook. Geen uitnodiging ontvangen? Laat hier weten dat je geïnteresseerd bent en wie weet is er nog een plekje vrij.

Vragen? event@samentegenvoedselverspilling.nl