Jaarlijkse Bake-off en bedrijfsbezoeken voor studenten Albeda en Zadkine

04-03-2024
Stakeholders
Onderwijs
Primaire Sector
Nieuws
Oplossingen & adviezen
Events
Samenwerkingen

Bron foto: IntelligentFood

Voor het project ‘Let’s change the face of food waste’ organiseert IntelligentFood - in samenwerking met het ROC Albeda en het ROC Zadkine - jaarlijks de Bake-off wedstrijd en de voorafgaande bedrijfsbezoeken. In deze wedstrijd strijden de studenten van beide scholen tegen elkaar én tegen voedselverspilling, door het creëren van producten op basis van reststromen. Bij de bedrijven die zij voorafgaand aan de wedstrijd bezoeken ervaren de studenten hoe industriële voedselproductie in zijn werk gaat en hoe(veel) reststromen hierbij ontstaan. De zesde editie van de Bake-off die 23 januari 2024 plaatsvond was wederom een geslaagde editie.

Zesde editie van de jaarlijkse Bake-off

Op 23 januari 2023 vond de zesde editie van de jaarlijkse Bake-off plaats. Studenten van de brood- en banketopleiding aan het Zadkine en het Albeda nemen aan deze bakwedstrijd deel. De reststromen die de studenten dit jaar gebruikten waren pomelo’s, munt, basilicum en mango, aangeleverd door Farmhouse International, Europastry en Van Vugt Kruiden. De studenten hebben wederom (h)eerlijke, creatieve, vernieuwende én lang houdbare producten bedacht, gemaakt en gepresenteerd. Van ijs, snoep, gebak en siropen tot sambal en pomocello.

Bedrijfsbezoeken

De jaarlijkse bedrijfsbezoeken die plaatsvinden voorafgaand aan de Bake-off waren ook een succes. Dit jaar zijn de studenten op bezoek geweest bij Farmhouse International, Refruit, Olympic Fruit en Van Gelder groente en fruit. Door middel van de bedrijfsbezoeken ervaarden de studenten hoe industriële voedselproductie in zijn werk gaat en hoe(veel) reststromen hierbij ontstaan.

Bekijk hier de aftermovie van de Bake-off op Youtube 

Bekijk hier de aftermovie van het bedrijfsbezoek op Youtube

IntelligentFood is stakeholder van Samen Tegen Voedselverspilling.