Too Good To Go lanceert AI-gedreven oplossing voor supermarkten

05-02-2024
Stakeholders
Retail
Nieuws
Oplossingen & adviezen

Bronvermelding foto: © Too Good To Go

Too Good To Go introduceert het Too Good To Go Platform: een innovatieve oplossing tegen voedselverspilling. Deze AI-gedreven innovatie stelt retailers van levensmiddelen, van supermarktketens tot buurtwinkels, in staat om op een slimme wijze overtollige voorraden te beheren en te herverdelen.


Pionier Monoprix
Monoprix, dat sinds 2017 samenwerkt met Too Good To Go op de Franse markt en al 1,2 miljoen maaltijden heeft gered van verspilling, was de pionier bij het testen van het platform op 250 locaties. Isabelle Boudard, Chief CSR Department bij Monoprix: "Het Too Good To Go-platform heeft een nieuwe dynamiek geïntroduceerd in de strijd tegen voedselverspilling door een alles-in-één oplossing te bieden die over de hele waardeketen werkt. "


Vermindering kosten en bevordering duurzaamheid
Volgens het European Grocery Retailing Institute bedragen de kosten verbonden aan voedselverspilling bijna 2% van de netto omzet van supermarktketens, vrijwel gelijk aan hun marges. Too Good To Go, met meer dan 150.000 actieve zakelijke partners en 85 miljoen geregistreerde gebruikers, streeft ernaar deze kosten te verminderen en duurzaamheid in de levensmiddelenindustrie te bevorderen.

"Met de introductie van het Too Good To Go Platform kunnen we nu ook hun voorraadbeheer in de winkel ondersteunen, waardoor ze een aanzienlijk verschil kunnen maken voor zowel hun inkomsten als de vermindering van voedselverspilling," zegt Mette Lykke, CEO van Too Good To Go.


Vijf modules voor gestroomlijnd gebruik

Het Too Good To Go Platform integreert vijf modules in een gebruiksvriendelijke interface, waardoor supermarktketens een modulaire oplossing kunnen kiezen om hun strategie voor het beheer van overtollig voedsel aan te passen. Deze modules omvatten voorraadbeheer, aanbevelingen, intelligente prijsbepaling, marktplaats en donaties.

"Processen voor het controleren van vervaldatums en het prijsgeven van producten in de winkel kunnen arbeidsintensief en foutgevoelig zijn, vooral op grote schaal," legt Geertje Zeegers, Country Director Nederland en België bij Too Good To Go uit. "De modulaire aanpak van het Too Good To Go Platform plaatst de operationele activiteiten in de winkel centraal, waardoor eenvoudige aanpassingen mogelijk zijn en technologie en AI worden benut om efficiëntie te brengen in dagelijkse routines.”Too Good To Go is stakeholder van Samen Tegen Voedselverspilling.