Golden Tulip Hotel Central wint tweede editie Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant

16-5-2024
Out-of-home
Nieuws

De winnaars

Tijdens het slotevent van de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant, op 13 mei op het Koning Willem I College in Oss, is Golden Tulip Hotel Central uitgeroepen tot de winnaar van de tweede editie. Op basis van verschillende criteria behaalde het hotel tijdens de challenge de meeste punten op het gebied van voedselverspilling verminderen.


De challenge
In de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant meten de deelnemende horecaondernemers één maand lang elke dag de hoeveelheid voedselverspilling van een aantal productgroepen. Door te meten krijgen ze inzicht in waar de verspilling plaatsvindt en kunnen ze gericht actie ondernemen om dit te verminderen. Dat levert niet alleen minder verspilling van grondstoffen op, maar het bespaart ook o.a. kosten, energie en CO2-uitstoot.

De winnaar

Aan de challenge namen verschillende typen horecabedrijven deel, met verschillende typen uitgiftes (ontbijt, lunch en à la carte). Om het vergelijkbaar te maken is de winnaar bepaald op basis van drie componenten: de mate van verspilling, de consistentie van metingen en of de verspilling naar beneden ging. Op basis hiervan ontvingen de deelnemers punten. Golden Tulip Hotel Central behaalde van alle deelnemers de meeste punten en is daarmee de winnaar.

Feestelijk slotevent
De dag van het slotevent startte met een warm welkom door wethouder Jan Goijaarts, bestuurlijk trekker Voedsel & Gezondheid van RNOB, die de relevantie van de challenge benadrukte. De deelnemers werden getrakteerd op een vol programma met inspirerende verhalen. Zo vertelden tweedejaars studenten van de horeca-opleiding van het Koning Willem I College over de principes van Dutch Cuisine, waarin zij worden opgeleid. Culinair adviseur en keukenmanager Robert Siedenburg gaf een keynote over engineering in de keuken.

Na de uitreiking van de certificaten aan de deelnemers door wethouder Jan Goijaarts en de bekendmaking van de winnaar, zijn de deelnemers getrakteerd op een heerlijke netwerklunch, bereid en uitgeserveerd door studenten van de horeca-opleiding van het Koning Willem I College.

Bekijk hier de compilatiefilm en lees hier het hele artikel.


Deze challenge is een initiatief van RNOB in samenwerking met Wastewatchers, Koninklijke Horeca Nederland en Samen Tegen Voedselverspilling.