Veel voedseldonaties na afloop van Horecava 2023

Eén van de centrale pijlers tijdens de Horecava 2023 was duurzaamheid. Steeds meer horecaondernemers zijn bewust bezig met ‘groen’ ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. In de Donation Room, waar standhouders na afloop overgebleven (voedsel)producten en goederen konden doneren, is een grote hoeveelheid donaties opgehaald.

16-05-2023
Groothandel
Nieuws
Events
Oplossingen & adviezen

DE DONATION ROOM

De Donation Room is een initiatief van RAI Amsterdam en verbindt een grote behoefte aan voedsel bij diverse lokale maatschappelijke initiatieven aan de overgebleven (voedsel)producten van exposanten tijdens Horecava. Exposanten krijgen aan het einde van de beurs de mogelijkheid om producten en goederen die overblijven, te doneren. Met als resultaat een grote hoeveelheid donaties. De Donation Room voorkomt zo niet alleen verspilling, maar ook transport en bijkomende milieueffecten.

Lees hier meer over de Horecava, de Donation Room en de maatschappelijke en sociale initiatieven.