Vergeet je niet aan te melden!

08-04-2024
Stakeholders
Internationaal
Nieuws
Events

De aanmeldingen voor de internationale conferentie Towards Halving Food Waste in Europe op 18 en 19 juni stromen binnen. En ook het programma vult zich met steeds meer mooie bedrijven en sprekers.

Goed gezelschap

Veel verschillende Europese partners die bij kunnen en willen dragen aan de doelstelling om Voedselverspilling te halveren zijn van de partij! Dat zijn leden van Europese sector organisaties (denk oa FoodDrinkEurope, ECRLoss, StartLife, Eurocommerce), de leden van het EU platform on Food Losses and Food Waste met een vertegenwoordiging van alle Europese lidstaten, maar ook bijvoorbeeld Champions 12.3, OECD, World Food Forum en koplopers van buiten Europa. Toine Timmermans: “Onze stakeholders bevinden zich dus in goed gezelschap.”

Dus zoek je persoonlijke uitnodiging op en registreer je ook. Geen uitnodiging ontvangen? Laat hier weten dat je geïnteresseerd bent en wie weet is er nog een plekje vrij.

Coalities vormen

De conferentie focust niet op wat er theoretisch mogelijk zou kunnen zijn, maar op juist wat allemaal wél kan en in de praktijk al gebeurt om voedselverspilling tegen te gaan. We gaan opschalen en coalities smeden over de grenzen heen om zoveel mogelijk gebruik te maken van elkaars best practices.

Die best practices zien we niet alleen op het podium, maar ook in de praktijk. We bezoeken bedrijven die no waste succesvol in de praktijk brengen. Bijvoorbeeld insecten als upcyclers, de trukendoos van verspillingsvrije chefs, een boer die alle reststromen benut (en eindigt met de meest duurzame whiskey ter wereld), hoe retailers hun klanten verleiden verspillingsvrij inkopen te doen, waar onze afgekeurde koekjes en overgebleven broden een nieuw leven krijgen en nog veel meer innovaties die helpen voedselverspilling te voorkomen.

Het programma wordt regelmatig geactualiseerd en is hier te vinden.

Vragen? event@samentegenvoedselverspilling.nl