Winnow vermindert verspilling bij Mandarin Oriental Hotel Group en IKEA

01-07-2024
Out-of-home
Nieuws
Oplossingen & adviezen
Samenwerkingen

Bron foto: Mandarin Oriental Hotel Group.

Winnow helpt bedrijven minder voedsel te verspillen met behulp van AI-technologie. Door te meten waar de verspilling ontstaat, kunnen ondernemers gericht actie ondernemen. Recent startten ze een samenwerking met Mandarin Oriental Hotel Group, waarmee ze een nieuwe verspillingsvrije norm willen zetten in luxe hospitality. Dit gebeurt met dezelfde technologie waarmee Winnow goede resultaten behaalde bij IKEA.

Mandarin Oriental Hotel Group
Winnow en Mandarin Oriental Hotel Group zijn een samenwerking gestart om voedselverspilling in de hotels te verminderen. Het doel is om voor eind 2025 Winnow’s technologie tegen voedselverspilling te installeren in alle 40 hotels. Deze stap volgt op een pilot van zes maanden, waarbij in vier hotels voedselverspilling met 36% is afgenomen. Lees hier meer over de samenwerking.

IKEA
Daarnaast was er een wereldwijde primeur in de strijd tegen voedselverspilling voor IKEA in Son. Het is één van de eerste vestigingen van de internationale meubelgigant waar veel minder goed voedsel wordt verspild. In 2017 was dat nog 438 kilo per week, nu is het nog maar minder dan de helft. Daarmee scoort de vestiging wereldwijd zelfs bovengemiddeld. IKEA maakt hiervoor gebruik van de technologie van Winnow en overgebleven voedsel kan worden afgehaald via de app Too Good To Go.
Lees hier het hele artikel op de website van Omroep Brabant.

Winnow is stakeholder van Samen Tegen Voedselverspilling.